Restaurant Le Glajou

Regional specialities. Peaceful setting.
Room for Weddings and Banquets.
Takeaway.

Cuisine Montoise specialities :
Proud of its many local specialities, Le Glajou was an obvious choice for the CUISINE MONTOISE logo thanks to these traditional recipes from the marshes:
- Frogs’ legs with chopped parsley and garlic
- Eel grilled over vine shoots and eel fried in garlic butter
- Flan maraîchin (typical dessert)

Chef Alexandre Caetano has added pork cheek and chorizo to the recipe for cuttlefish ragout that he was given by Jeanine and Simone, two local women, in 2014. This recipe got the FANTAISIE GOURMANDE logo.

Address

chemin de la Suze
85300 LE PERRIER

Calculate the route

Chef's suggestion

Dans la cheminée de la salle du restaurant, le chef Alexandre Caetano fait griller des tronçons d'anguilles sur sarments de vigne. Une technique répandue dans les familles pour ce poisson traditionnel local. 

En dessert, le chef vous propose le gâteau vendéen traditionnellement préparé pour les communions et baptêmes. Il est appelé "fion" dans la langue régionale.

A partir d'une transmission de la recette traditionnelle par des habitants, le chef revisite le rata de margates en y incoportant une touche carnivore : joue de porc et chorizo.

The establishment in video

Opening periods

  • From 01 July 2020 to 31 August 2020
    • Lundi
    • Mardi 12:00 - 14:00 — 19:00 - 21:00
    • Mercredi 12:00 - 14:00 — 19:00 - 21:00
    • Jeudi 12:00 - 14:00 — 19:00 - 21:00
    • Vendredi 12:00 - 14:00 — 19:00 - 21:00
    • Samedi 12:00 - 14:00 — 19:00 - 21:00
    • Dimanche 12:00 - 14:00 — 19:00 - 21:00
  • From 01 September 2020 to 31 October 2020
    • Lundi
    • Mardi 12:00 - 14:00 — 19:00 - 21:00
    • Mercredi 12:00 - 14:00 — 19:00 - 21:00
    • Jeudi 12:00 - 14:00 — 19:00 - 21:00
    • Vendredi 12:00 - 14:00 — 19:00 - 21:00
    • Samedi 12:00 - 14:00 — 19:00 - 21:00
    • Dimanche 12:00 - 14:00 — 19:00 - 21:00

    Vendredi et Samedi ouvert midi et soir

  • From 01 November 2020 to 31 December 2020
    • Lundi
    • Mardi
    • Mercredi 12:00 - 14:00 — 19:00 - 21:00
    • Jeudi 12:00 - 14:00 — 19:00 - 21:00
    • Vendredi 12:00 - 14:00 — 19:00 - 21:00
    • Samedi 12:00 - 14:00 — 19:00 - 21:00
    • Dimanche 12:00 - 14:00 — 19:00 - 21:00

    Vendredi et Samedi ouvert midi et soir

Practical information

Payments

Pricing

  • Menu adulte From 17,80 € to 34,50 €
  • Menu enfant 10,00 €

Means of payment


Services

On my plate

  • Chef's specialties : Anguille grillée sur sarments de vigne
  • Gluten-free dishes : sur demande
  • Vegetarian meals : sur demande
  • Meals catering for specific dietary needs : sur demande
  • Lactose-free dishes : sur demande

Show more (3)

Services

  • Groups welcome / Seminary
  • Family meal
  • Meal with entertainment : transformiste
  • Bookable : toute l'annnée

Very young children facilities (lending or renting)

  • Booster seat
  • Fast service
  • Child menu
  • Pushchair storage
  • Bottle / baby jar warming

Disabled access

  • Acces to the restaurant
  • Access to the toilets
  • Access to the terrace
  • Adapted car park nearby

Comfort

  • Room available for private events

Features

Languages spoken

Schemes

Certificat d'excellence Trip Advisor Cuisine Montoise

Contact

luctus ante. mattis Curabitur leo pulvinar venenatis Aenean dictum leo.